نفی ولد
طبق قانون هنگامی که در انتساب فرزند به پدر تردید به وجود اید و پدر فزند متولد شده را ملحق به خود نداند بایستی چنین امری را نزد دادگاه و با طرح دعوای نفی ولد یا نفی نسب اثبات کند. بنابرابن نفی ولد به معنای ان است که شوهر زنی انتساب فرزند متولد شده از زوجه را از خود نفی می کند.
دفتر وکالت ما با حق الوکاله پائین و مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری اماده خدمترسانی میباشد .
نشانی دفتر وکالت ما :
تهران – میدان فردوسی نرسیده به خیابان استاد نجات اللهی کوچه نیائی پلاک 7 ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان 09126161121
حکم نفی ولد در قانون و طرح این دعوا به دلیل آثار حقوقی مهم از جمله عدم برخورداری طفل از حقوق قانونی خود پس ازاثبات نفی ولد وابسته به شرایط خاصی است که در پایین توضیح داده میشود. طرح این دعوا نیز مانند هر دعوای دیگر نیازمند تقدیم دادخواست به دادگاه صالح است .
ادرس دفتر وکالت ما :
تهران – میدان فردوسی – نرسیده به استاد نجات الههی کوچه نیائی پلاک 7 ممیز یک دفتر وکالت
و دادگاه صالح دعوای نفی ولد دادگاه خانوده می باشد این دعوا بایستی از جانب پدر به طرفیت فرزند متولد شده و مادر این فرزند اقامه شود.
شرایط خاص نفی ولد
- طرح دعوای نفی ولد در مدت زمان خاص و محدود :
- در واقع چنانچه این دعوا در مدت زمان گفته شده طرح نشود دیگر قابل استماع نخواهد بود(رعایت مرور زمان 2 ماهه).
- اگر مرد به هر طریقی اقرار به انتساب فرزند متولد شده به خود را بکند دعوای نفی ولد از او مسموع نخواهد بود.
مطابق با ماده 1162 قانون مدنی که بیان میدارد:
“دعوای نفی ولد باید در مدتی که عادتاً پس از تاریخ اطلاع یافتن شوهر از تولد طفل برای امکان اقامه ی دعوا کافی میباشد اقامه گردد و در هر حال دعوا مزبور پس از انقضای دو ماه از تاریخ اطلاع یافتن شوهر از تولد طفل مسموع نخواهد بود.”
*البته در صورتی که شوهر از تاریخ تولد فرزند متولد شده مطلع نبوده باشد یا در این خصوص فریب خورده باشد مطابق با ماده ۱۱۶۳ قانون مدنی، امکان طرح دعوای نفی ولد دو ماه پس از این تاریخ وجود دارد.*
تفاوت دعوای نفی ولد و نفی نسب:
دراینجا قبل ازذکر تفاوت ها ی نفی ولد و نفی نسب ابتدا به تعریف نفی نسب می پردازیم:
همان گونه که میتوان قرابت پدر –فرزندی و نسب مادری – فرزندی را نفی کرد نسب برادری یا خواهری و غیر ان را نیز می توان انکار کرد در واقع نفی نسب یعنی کسی که ظاهرا با کسی قرابت نسبی دارد اقدام به نفی نسب نماید وبعبارت وجود چنین رابطه ای را انکار نماید.
نفی نسب: بر طبق قاعده مرسوم دادگاه ها علاوه بر پدرهر شخص ذی نفعی میتواند دعوای نفی نسب را در دادگاه ها اقامه نماید و نسب را انکار کند واضح است که دعوای نفی نسب و انکار نسب به کودکان صغیر و نوزادان اختصاص ندارد و نسب شخص کبیر و بالغ را نیز میتوان نفی نمود.
دادگاه صالح برای رسیدگی به دعوای نفی نسب :
همانند دعوای نفی ولد دادگاه خانواده می باشد دعوای نفی نسب علاوه بر پدر و مادر میتواند توسط افراد ذی نفع نیز مطرح شود در حالی که دعوای نفی ولد تنها توسط پدرامکان پذیر است .
باید گفت که هم در دعوای نفی ولد و هم در دعوای نفی نسب زمانی که نسب طفل مورد اختلاف قرا گیرد و طرفی از ان دو مخالف این ادعا باشد و بخواهد نسب را نفی کند باید ابتدا نسب مشروع را اثبات کند که در عالم حقوق به این دعوا دعوای اثبات نسب گویند.
برای اثبات این امر در وهله اول وجود رابطه زوجیت و وقوع نزدیکی است (یعنی هم زن و شوهر باید ازدواجشان را رسمی کرده باشند مگر در حالتی که ازدواج از نوع موقت باشد که در این حالت وظیفه ثبت و رسمی کردن ازدواج پس از تولد طفل از طرف ایشان یک الزام است و باید ازدواجشان را رسمی کنند) به عبارتی برای اثبات نسب مشروع لازم است که اثبات شود طفل مورد اختلاف از زن شوهردار (اثبات نسب مشروع مادری) متولد شده و از طرفی دیگر از نطفه شوهر آن زن (اثبات نسب پدری) به وجود آمده است.
دفتر وکالت ما با حق الوکاله پائین و مشاوره حقوقی رایگان با وکیل پایه یک دادگستری اماده خدمترسانی میباشد .
نشانی دفتر وکالت ما :
تهران – میدان فردوسی نرسیده به خیابان استاد نجات اللهی کوچه نیائی پلاک 7 ممیز یک دفتر وکالت و مشاوره حقوقی رایگان 09126161121
چنانچه نفی ولدرای به سودمردصارشود واینکه ولدنفی شود جرمش برای زن چیست،
لطفا اسناد و مدارکتون رو جهت بررسی کامل برای ما ارسال بفرمائید با شما تماس خواهیم گرفت .