داوری

قبول داوری وکیل داوری اعتراض به رای داور ابطال رای داور عدم صلاحیت داور قانون داوری 09126161121
۳۰ مرداد , ۱۴۰۰

داوری

ما با  سالها تجربه در وکالت و قبول داوری با هزینه بسیار پائین و رعایت کلیه قوانین داوری در عقود و تعهدات ضامن سلامت معاملات شما بوده و پذیرای قبول داوری و پرونده های قانون داوری – اعتراض به رای داور – ابطال رای داورو عدم صلاحیت داور  سایر پرونده هاتی مربوط به داوری میباشیم .
با انتخاب داور متخصص قاضی پرونده خودتان باشید .
با انتخاب داور متخصص و با تجربه اختلافات خود را در کوتاه ترین زمان و با کمترین هزینه حل و فصل نمائید.
جهت ملاقات حضوری با شماره ۰۹۱۲۶۱۶۱۱۲۱ تماس حاصل فرمائید.

قبول داوری وکیل داوری اعتراض به رای داور ابطال رای داور عدم صلاحیت داور قانون داوری 09126161121
قبول داوری وکیل داوری اعتراض به رای داور ابطال             رای داور عدم صلاحیت داور قانون داوری                                09126161121

نشانی دفتر ما تهران میدان فردوسی نرسیده به خیابان استاد نجات اللهی کوچه نیائی پ۷/۱

نهاد داوری:

  • داوری عبارتست از رفع اختلاف بین طرفین دعوا در خارج از مرجع قضائی توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی که داور شناخته میشوند
  • در ماهیت نهاد داوری گفته شده است که داوری قراردادی است ک با قصد و رضای طرفین منعقد میشود و طرفین دعوا متعهد کمی شوند که حل وفیصله منازعه و اختلاف خویش را به شخص غیر رسمی واگذار کنند .
  • داوری روشی برای حل اختلاف است که در آن طرفین به جای رجوع به نهاد قضایی اختلاف خود را به یک یا چند داور مورد اعتماد ارجاع می دهند . آنها می توانند داوران را خود تعیین کرده یا تعیین آنرابه شخص دیگری یا به دادگاه بسپارند
  • رجوع به داوری ممکن است در هنگام تنظیم قرارداد پیش بینی شود یا پس از پیدایش اختلاف تصمیم به استفاده ار آن گرفته شود .
  • مهم ترین دلایل استفاده از نهاد داوری یکی این است که داوران بر خلاف مرجع قضایی مکلف به رعایت قوانین و تشریفات زمان آیین دادرسی نیستند و در نتیجه سرعت رسیدگی به دعوا بسیار بالا رفته و معمولا هزینه بسیار کمی نیز خواهد داشت و یکی هم اینکه گاهی اعتماد نداشتن به بی طرفی دادگاه ها – به ویژه در اختلافات بین المللی – افراد را به استفاده از داوری ترغیب می کند .
  • داوری به ویژه در قرادادهای بین المللی تجاری بسیار مورد استفاده است در حقوق داخلی هم داوری استفاده فراوانی دارد و همه افراد می توانند ماموریت رسیدگی به اختلافات را به خود شخص یا اشخاص واگذار کنند که با توجه به شهرت به درستکاری و امانت داری و احاطه به جنبه های تخصصی مورد اعتماد آنها هستند .

نحوه انتخاب داور:

داور مرضی الطرفین : طرفین میتوانند با تراضی فردی حقیقی یا حقوقی را به عنوان داور مرضی الطرفین در قرارداد تعیین نموده تا در صورت حادث  گردیدن اختلاف برابر قانون داوری مبادرت به صدور رای نماید اما اغلب اوقات در قراردادها داور مرضی الطرفین تعیین نگردیده و صرفا شرط داوری جهت رفع اختلاف معین گردیده است هرچند که بهتر است در قرارداد داور مرضی الطرفین مشخص گردیده و امضای وی نیز ذیل قرارداد درج شود بنابراین سه حالت ممکن است در فرایند تعیین داور رخ دهد :

1- انتخاب داور مرضی الطرفین در همان قرارداد با ذکر نام داور و اخذ امضای وی.

2- تعیین شرط داوری در قرارداد و عدم ذکر نام داور که در واقع انتخاب و تعیین داور  به زمان بروز اختلاف موکول میگردد .

3- طرفین دعوا میتوانند انتخاب داور را بر عهده دادگاه نهاده و در اینصورت دادگاه مبادرت به تعیین داور خواهد نمود .

4- طرفین ممکن است داور را بر عهده یک موسسه حقوقی یا داوری نهاده باشند .

در حالت دوم چنانچه در هنگام بروز اختلاف طرفین قرارداد نتوانند بر سر یک داور واحد توافق نمایندبرابر با ماده 460 قانون آئین دادرسی مدنی هریک از طرفین قرارداد میتوانند داور خود را به طرف دیگر از طریق اظهارنامه معرفی نموده و از طرف دیگر بخواهند که ظرف 10 روز نظر خود را در خصوص داور پیشنهادی اعلام نماید.

شرایط داور :

قانون گذار در مقام بیان شرایط داور نگاه سلبی دارد یعنی همه اشخاص به جز افرادی که قانون استثنا کرده میتوانند به سمت داور انتخاب شوند .
مستند به ماده ۴۶۶ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب ۱۳۷۹ اشخاصی که فاقد اهلیت قانونی هستند و اشخاصی که به موجب حکم قطعی دادگاه و یا در اثر آن از داوری محروم شده اند .
و هم چنین مستند به ماده ۴۶۹ از قانون پیش گفته در صورتی که تعیین داور به دادگاه واگذارشده باشد اشخاص ذیل الذکر ممنوع از داوری هستند مگر در صورت تراضی طرفین :
کسانی که سن آنها کمتر از بیست و پنج سال تمام باشد .
کسانی که در دعوا ذی نفع باشند .
– کسانی که با یکی از اصحاب دعوا قرابت سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبق سوم باشند .
– کسانی که قیم یا کفیل یا وکیل یا مباشر امور یکی از اصحاب دعوا می باشند یا یکی از اصحاب دعوا مباشر امور آنها باشد .
– کسانی که خود یا همسرانشان وراث یکی از اصحاب دعوا باشند.
– کسانی که با یکی از اصحاب دعوا یا با اشخاصی که قرابت نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم با یکی از اصحاب دعوا دارند ، درگذشته یا حال دادرسی کیفری داشته باشند .
– کسانی که خود یا همسرانشان و یا یکی از اقربای سببی یا نسبی تا درجه دوم از طبقه سوم او با یکی از اصحاب دعوا یا زوجه و یا یکی از اقربای نسبی یا سببی تا درجه دوم از طبقه سوم او دادرسی مدنی دارند .
کارمندان دولت در حوزه ماموریت آنان .

همچنین کلیه قضات دادگستری حتی یا توافق طرفین و کلیه کارمندان اداری قوه قضائیه نمیتوانند بعنوان داور مرضی الطرفین معرفی شوند.

قبول داوری:

داور لازم است در ذیل قرارداد ویا در قرارداد قبول داوری امضاء نموده باشد در غیر اینصورت قبول عملی داور توسط طرفین و امضای ذیل رای داوری ملاک عمل خواهد بود و همینکه داور اقدام به دعوت از طرفین نموده و طرفین قرارداد در جلسه داوری شرکت نمایند کفایت میکند .

اختلافاتی که قابل ارجاع به داوری نیست :

دعاوی زیر قابل ارجاع به داوری نیست : (مستند به ماده ۴۹۶ ق.آ. د.م)
دعوای ورشکستگی.
دعاوی راجع به اصل نکاح ، فسخ آن ، طلاق و نسب.

اختلافات فوق قابل ارجاع به داور نبوده و در صورت تعیین داور و صدور رای داوری در دادگاه ابطال رای داور صادر خواهد گردید.

رای داور :

داوران در رسیگی و رای ، تابع مقررات آیین دادرسی نیستند ولی باید مقررات مربوط به داوری را رعایت کنند (ماده ۴۷۷ از ق.آ.د.م)
داوران نمیتوانند برخلاف حکمی که در امر جزایی یا نکاح یا نسب صادر شده رای بدهند (ذیل ماده ۴۸۰ از ق.آ.د.م)
رای داوری باید موجه و مدلل بوده و مخالف با قوانین موجد حق نباشد ( ماده ۴۸۲ از ق.آ.د.م)
رای داور در موارد ذیل باطل است (ماده۴۸۹ از ق.آ.د.م) :
رای صادره مخالف با قوانین موجد حق باشد .
داور نسبت به مطلبی که موضوع داوری نبوده و رای صادر کرده است .
داور خارج از حدود اختیار خود رای صادر نموده باشد . در این صورت فقط آن قسمت از رای که خارج از اختیارات داور است ابطال می گردد .
رای داور پس از انقضای مدت داوری صادر و تسلیم نموده شده باشد .
رای داور با آنچه در دفتر املاک یا بین اصحاب دعوا در دفتر اسناد رسمی ثبت شده و دارای اعتبار قانونی است مخالف باشد .
رای به وسیله داورانی صادر شده که مجاز به صدور رای نبوده اند .
قرارداد رجوع به داوری بی اعتبار بوده باشد .
در خصوص موارد بالا مستند به ماده ۴۹۰ از ق.آ.د.م هر یک از طرفین می تواند ظرف ۲۰ روز از ابلاغ رای داور از دادگاهی که دعوا را ارجاع به داوری کرده یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد ، حکم به ابطال رای داور را بخواهد در این صورت دادگاه مکلف است به درخواست مکلف است به درخواست رسیدگی کرده ، هرگاه رای از موارد مذکور در ماده فوق باشد حکم به بطلان آن دهد و تا رسیدگی به اصل دعوا و قطعی شدن حکم به بطلان ، رای داور متوقف می ماند .
مستند به ماده ۴۹۳ از ق.آ.د.م اعتراض به رای داور مانع اجرای آن نیست ، مگر آنکه دلایل اعتراض قوی باشد در این صورت دادگاه قرار توقف منع اجرای آن را تا پایان رسیدگی به اعتراض و صدور حکم قطعی صادر می نماید و در صورت اقتضاء تامین مناسب نیز از معترض اخذ خواهد کرد .
مستند به ماده ۴۹۵ از ق.آ.د.م رای داور فقط درباره اشخاصی که دخالت و شرکت در تعیین داور  داشته اند و قائم مقام آنان معتبر است و نسبت به اشخاص دیگر تاثیری نخواهد داشت .

موارد عدم صلاحیت داور:

ابلاغ رای داور:

متاسفانه در خصوص ابلاغ رای داوری در قوانین موجود صراحتی وجود ندارد اما رویه قابل قبول بر ابلاغ رای داور از طریق اظهارنامه یا دادخواست از طریق دفاتر خدمات الکترونیک استوار میباشد در خصووص نحوه تبلاغ رای داور شایسته است که از طریق دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و توسط شخص داور انجام شده و از پست سفارشی آن و  آگهی در روزنامه و یایا ابلاغ از جانب افراد ذینفع غیر داور امتناع گردد.

مع الوصف ماده 485 قانون آئین دادرسی مدنی میگوید : چنانچه طرفین در قرارداد داوری طرق خاصی را جهت ابلاغ رای داوری پیش بینی نکرده باشند دادر مکلف است رای خود را از طریق دادگاه ابلاغ نماید .اما اگر ابلاغ صحیح  رای داور رعایت نگردیده باشد نمیتواند از مصادیق ابطال رای داور قرار گیرد چرا که اصولا صدور اجرائیه بر مبنای آن ممکن نیست و تا زمانی که ابلاغ نگردد مهلت ابطال اغاز نمیگردد.

موعد قانونی اعتراض به رای داوری :

شکایت نسبت به رای داور اعتراض به رای داور و یا درخواست صدور حکم بطلان رای داور و گاهی درخواست ابطال رای داور نامیده شده و موعد آن 20 روز بعد از ابلاغ رای داوری میباشد .

نحوه اعتراض به رای داوری :

اعتراض به رای داور از طریق تقدیم دادخواست  به دادگاه صالح توسط اصیل یا وکیل امکانپذیر میباشد .

موارد ابطال رای داوری:

برابر ماده 490 آئین دادرسی مدنی مهلت ابطال رای داور 20 روز بعد از ابلاغ رای داوری میباشد و فردیکه رای داوری بر علیه وی صادر گردیده میتواند با مراجعه به دادگاه صالح دادخواست  ابطال رای داوری خود علیه طرف دیگر  را از دادگاه صالح بخواهد .

دادگاه در مقام رسیدگی به دعوی ابطال رای داور حق ورود به ماهیت قضیه را نداشته و در صورت ابطال رای داور این دادنامه جنبه اعلامی داشته و اجرائیه بر مبنای آن صادر نمیگردد.

اجرای رای داور :

مستند به ماده ۴۸۸ ق.آ.د.م هرگاه محکوم علیه تا بیست روز بعد از ابلاغ ، رای داوری را اجرا ننماید ، دادگاه ارجاع کننده به داوری و یا دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به اصل دعوا را دارد مکلف است به درخواست طرف ذینفع طبق رای داور برگ اجرایی صادر کند . اجرای رای برابر مقررات می باشد .

چهت بازگشت به صفحه اصلی لطفا اینجا را کلیک  بفرمائید.

…..
نقش داور قبول داوری پیدا کردن داور شرایط داور صلاحیت داور قبول داوری قانون داوری هزینه داور دادگاه حقوقی نقش داور در پرونده های حقوقی وکیل متخصص داوری قبول داوری ابطال رای داور تعرفه داور تعیین داور عقود و تعهدات داور دادگاه خانواده داور بیع و مبایعه نامه و داوری جهت قراردادهای مشارکت در ساخت یا پیش فروش ساختمان انجام کار  قانون داوری تعیین داور امور داوری قبول داوری ضمانت اجرائی رای داور و اجرائیه جهت رای داوری تعرفه داور اصلاحیه رای داور شرایط داورقبول داوری جرح داور صلاحیت داور جریان داوری رسیدگی داور هزینه های داوری ابلاغ رای داور مرجع داوری نصب و تائید داور ترکیب داوری اعتراض به رای داورمقررات داوری نمونه رای داور قبول داوری.

قبول داوری وکیل داوری اعتراض به رای داور ابطال رای داور عدم صلاحیت داور قانون داوری 09126161121

تعیین داور